Spring til indhold

Kurv/ Bag of Holding

Din kurv er tom

Artikel: Guide til D&D

Guide til D&D

Guide til D&D

Dungeons & Dragons (D&D) er et populært og klassisk fantasy rollespil, hvor spillerne tager rollen som karakterer i en fiktiv verden. Spillet er designet til at give spillerne frihed til at træffe deres egne beslutninger og styre deres karakterers handlinger i spillet. Spillet styres af en spilleleder (Game Master, GM), som beskriver verdenen og de udfordringer, karaktererne står over for.

Det første skridt for at starte et D&D spil er at samle en gruppe af venner, der er interesserede i at spille rollespillet. Derefter skal I vælge en spilleleder, som kan guide jer gennem spillet og beslutte, hvilken setting I vil spille i. Der findes mange forskellige settings at vælge imellem, fra den klassiske verden af Forgotten Realms til mere moderne eller science fiction-inspirerede verdener (SpellJammers).

Næste trin er at skabe karaktererne ud fra bogen "Player's Handbook". Hver spiller skal vælge en klasse (fx kriger, magiker eller tyv) og race (fx menneske, elver eller dragonborn) for deres karakter. De skal også vælge evner og færdigheder for deres karakter og give dem en unik baggrundshistorie. Der er mange klasser og racer at vælge imellem, hvilket giver spillerne mulighed for at skræddersy deres karakter til deres egne præferencer.

Når karaktererne er skabt, kan spillet begynde. Spillelederen beskriver scenarier og konflikter, og spillerne beslutter, hvordan deres karakterer reagerer. De kan kæmpe mod monstre, løse gåder og samarbejde med NPC'er (non-player characters) for at nå deres mål.

D&D er et komplekst spil med mange regler og muligheder, og det kan tage tid at lære at spille det. Men når man først har fået hang på det, kan det være ekstremt sjovt og givende. Spillet involverer også brug af terninger, såsom d20 terninger, for at bestemme karakterens succes i forskellige situationer.

Der er også mange online ressourcer, som kan hjælpe med at lære spillet og give inspiration til kampagner og karakterer. Så hvis du er interesseret i at prøve D&D, så saml en gruppe af venner og start din egen fantasy rejse med brug af terninger!

For at starte til dnd behøver man ikke meget. Vi anbefaler at man starter med følgende materialer.

Starterkit for 5 spillere:
1x Player's Handbook
1x Dungeon Master's Guide
5x fulde set terninger (7 stk) - et diceset til hver spiller
Blyant og viskelæder + character sheet

Bøger kan i finde :
https://nordicdice.com/collections/accessories-og-boger 

Terninger kan i finde her:
https://nordicdice.com/collections/all-terninger 

Read more

Naturhistorisk Museum
dnd

Naturhistorisk Museum

Vi har arbejdet sammen med naturhistorisk museum og støtter deres vildt fede projekt 'Drager og andre mytiske væsner'! For nye og erfarne spillereDet er et spændende projekt, hvor I kan komme ud og...

Læs mere
Fantasydage 2022

Fantasydage 2022

D.9 til 11 september deltog vi til Fantasydagene, hvor vi havde en mikrobod med terninger og andre rollespilsprodukter. Det var en fantastisk oplevelse, hvor vi mødte en massere af vidunderlige men...

Læs mere